Keresés
Rendezvények
Utolsó hónap április 2021 Következő hónap
H K SZ CS P SZ V
week 13 1 2 3 4
week 14 5 6 7 8 9 10 11
week 15 12 13 14 15 16 17 18
week 16 19 20 21 22 23 24 25
week 17 26 27 28 29 30
mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMai nap786
mod_vvisit_counterTegnap4578
mod_vvisit_counterEzen a héten786
mod_vvisit_counterMúlt héten34731
mod_vvisit_counterEbben a hónapban54546
mod_vvisit_counterMúlt hónapban115866

We have: 35 guests online
IP címed: 3.235.41.241
 , 
Dátum: 2021. április 12.

Alapító Okirat


Mi, az nagyhírű Miskolczi Egyetem Műszaki Informatika szakát hét küzdelmes esztendő alatt elvégzett, filiszterlétbe belefáradt, az informatikát hivatásuknak tekintő, valaha Isteni Fényben Tündöklő Dicső Firmák  az Úr MMVIII. évének rekkenő hőséggel és heves viharokkal megáldott nyarán úgy határozánk, hogy Hagyományőrző Baráti Társaságot alapítunk magunk és a szintén Miskolczi Egyetemen végzett, ámde a Hagyományainktól sajnálatos módon messzire eltávolodott informatikus kollégáink örömére. 

A Társaság neve Isten kegyelméből legyen

B U R S C H . I N F O  H A G Y O M Á N Y Ő R Z Ő  
B A R Á T I  T Á R S A S Á G

Társaságunk czélja nem más, mint az csodálatos Selmeczi Hagyományaink ápolása, illetve a mi szeretett  Alma Materünkkel egykor fájdalmasan megszakadt kapcsolat ismételt felvétele és annak minden körülmények között való fenntartása. A Társaság tagjai kijelentik, hogy a szürke hétköznapok csatái során megfogyatkozott, de teljesen soha el nem fogyó erejükkel e nemes czélokért küzdenek majd, míg lelkület vissza nem adják Teremtőjüknek.

A Társaság alapító tagjai az alant megnevezett személyek:

  • Trifonov Gergely alias Zsírfeka, avagy csak sör legyen és azbeszt
  • Varga Gábor alias Pincemester, avagy akinek kulcsa van a pincéhez
  • Veres Zoltán alias Ocs

A Társaság alapítói eskü alatt kijelentik, hogy a fertály esztendőnként megrendezendő Bursch Esteken, illetve az évi legalább két  alkalommal lebonyolításra kerülő Szakestélyeken lehetőséget biztosítanak maguk és informatikus kollégáik számára az csodálatos Selmeczi Hagyományok illő módon történő ápolására, illetve a Tagság létszámának arra érdemes személyekkel történő gyarapítására.

A Társaság jelmondata deákul legyen a következő: 
Pro Patria – Pro Professio - Pro Institutio

melynek magyar nyelvű fordítása: 
Hazáért – Hivatásért – Hagyományért.

A Társaság czímere arannyal szegélyezett, sötétkék színű pajzs, amely egy stilizált számítógépet, egy pickhammert, valamint egy kardot tartó kezet tartalmaz, szimbolizálván czéljainkat  és eszméinket. Legfölül a BURSCH.INFO felirat díszeleg, a Társaság  deák nyelvű  jelmondata pedig a szimbólumok alsó fertályán, azok ívét követve látható.

Jelen Alapító Okiratot kiegészítő, a Társaság szabályait tartalmazó Működési Regulák  czímet viselő  dokumentum a  tagság előtt történő kihirdetését követően lép életbe. 

Jó szerencsét!
Tisztelet a Gépésznek!
Vivát Informatika!

Kelt Miskolczon, 2008. Szent Jakab havának végén

 

Letöltés